Znews.bg

Switch to desktop Register Login

Арестуваха 115 души в Турция заради използването на мобилно приложение

 

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Поне 115 души са арестувани в северозападна Турция в рамките на разследване за информационно-технологичната мрежа, създадена от ФЕТО, съобщава Anadolu Agency, цитирана от "Фокус". 

Прокуратурата в Текирдаг издаде заповеди за арест на 127 души, включително бизнесмени, домакини, полицаи и други.

Заподозрените са обвинени в използването на мобилното приложение „ByLock“, за което се твърди, че е ползвано от военните, които се опитаха да направят преврат на 15 юли 2016 г.

Задържан е и известният турски продуцент, режисьор, артист и физиотерапевт Мустафа Алтъоклар е задържан вчера от полицията в Истанбул, съобщава „Хюриет”.

Поводът е негови споделяния в една от социалните мрежи по повод церемониите за отбелязване на годишнината от пуча в Турция. Главната републиканска прокуратура в Истанбул се е самосезирала и е проучила внимателно написаното от видния турски интелектуалец и медик. Постановила е той да бъде задържан, което предизвика повишен интерес, смут и недоумение сред обществеността. Понеже името на Мустафа Алтъоклар е свързано с повече от 20 значими и стойностни проекти в съвременното турско кино. А освен това той е завършил медицина в Истанбулския университет. Едновременно с киното е и уважаван физиотерапевт. По майчина линия е от грузински произход, посочва още изданието.

Източник:24 часа 

Copyright © 2014 zele.bg
Изработка на сайт от 3D Web Design

Горе Версия за PC