Znews.bg

Switch to desktop Register Login

Ердоган към германски министър Кой си ти да говориш с мен

7ccc7d84c35b67016aeb33d9ea110c40.jpg Президентът на Турция Тайип Ердоган нападна остро министъра на външните работи на Германия Зигмар Габриел. Повод за острата атака бе обвинението на Габриел, че Ердоган се меси в предизборната кампания в Германия.

„Този не знае никакви граници! Кой си ти, че да разговаряш с президента на Турция?! Знай си мястото. Ще ми дава урок на мен... Откога си в политиката? На колко си години?" – разгневи се Ердоган по една от турските телевизии.
В петък изданието Hurriyet Daily News съобщи, че турският премиер се е обърнал към сънародниците си в Германия да не гласуват за сегашния канцлер Ангела Меркел и за лидера на социал-демократите Мартин Шулц. По този повод Зигмар Габриел нарече това „груба намеса в предизборната кампания" и призова Ердоган да се въдържа.
Изборите за Бундестаг са на 24 септември.
Отношенията между Турция и ЕС се влошиха след опита за преврат. Брюксел остро разкритикува масовите арести и уволнения, предприети от Анкара. Бе спряна и процедурата за евентуален прием на Турция в Евросъюза. Германия също разкритикува Ердоган за крайните мерки и изтегли военните си от турската база Инджерлик.

Източник:Фрогнюз Ердоган към германски министър Кой си ти да говориш с мен

Copyright © 2014 zele.bg
Изработка на сайт от 3D Web Design

Горе Версия за PC