Znews.bg

Switch to desktop Register Login

Пенсионер от Раднево ще прекара в затвора 2,5 години за кражба на 1,5 кг пилешки пържоли

 

191.JPG

 

Пенсионер от Раднево ще прекара в затвора 2,5 години за кражба на 1,5 кг пилешки пържоли, които били задигнати от магазин за готова храна в миньорския град на 1 февруари т.г., реши състав на окръжния съд в Стара Загора.

На първа инстанция в Районен съд – Раднево , където през септември е гледано НОХД №167 61-годишният Матьо Димитров е бил изцяло оправдан.

Съдебният състав тогава решил, че на практика кражбата е останала недовършена, а продуктите били взети не от от него, а от приятелката му Тинка Г.

Привлечената заедно с Матьо като обвиняема жена със сълзи на очи обяснявала как двамата били много гладни, но нямали пари, което ги накарало да посегнат на вкусотиите.

Пържолите така и не били консумирани, защото открадналата ги изоставила торбата докато бягала. Обвиняемият бил открит два месеца по-късно след като бил разпознат по записите от видеокамерите.

Оправдателната присъда е обжалвана от прокуратурата, на втора инстанция делото е гледано на 14 декември, пише "Монитор". Сърцераздирателната история на „бедстващата“ двойка не могла да разчуства окръжните съдии.

Събраните факти, прокурорската пледоария и миналото на мъжа довели до крайното решение за ефективна присъда.

Тя предстои да бъде изтърпяна при първоначален строг решим в затворническо общежитие от закрит тип.

 

 

Copyright © 2014 zele.bg
Изработка на сайт от 3D Web Design

Горе Версия за PC