Znews.bg

Switch to desktop Register Login

Теменужка Петкова 117 населени места в страната са без електрозахранване

 

460d376d42600db025eef4bcaf59a717.jpg

Към настоящия момент 117 са населените места в страната без електрозахранване. Засегнати са 22 900 абоната. Това каза министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова, съобщи Фокус.

„По електроразпределителни предприятия състоянието е следното – на територията на ЧЕЗ няма места без електрозахранване, на територията на EVN са 69 населените места без електрическо захранване и съответно засегнати 11 300 абоната. Най-тежко е положението на територията на област Бургас, където са 95% от населените места без електрическо захранване от тези 69“, обясни Петкова.

„На територията на „Енерго -Про“ са 48 населените места без електрическо захранване, като са засегнати 11 600 абоната. Най-тежко е положението на територията на област Добрич, проблемът там се състои в това, че са на лице скъсани електропроводи и достъпът до тях е затруднен“, уточни още тя.

„Надявам се днес, заедно с колегите от АПИ, ПБЗНХ и армията да достигнем до авариралите електропроводи и повредите да бъдат отстранени максимално бързо. Товарът в системата на ЕСО към момента е 6500 мегавата, в рамките на нормалното, няма проблеми в системата“, коментира Теменужка Петкова и допълни, че ситуацията е в нормални условия и се надява днес до края на деня да бъдат отстранени повредите.

Copyright © 2014 zele.bg
Изработка на сайт от 3D Web Design

Горе Версия за PC