Znews.bg

Switch to desktop Register Login

Искат отсраняване на Русия от световния спорт

 

Искат отсраняване на Русия от световния спорт

Тотално отстраняване на Русия от световния спорт. Отнемане на домакинствата на международни състезания и мораториум за даването на нови, поискаха с декларация представители на Асоциацията на националните антидопингови комитети.


Това реши среща в Дъблин, която завърши с този много остра декларация, информира "Ройтерс". От асоциацията настояват още в международните състезания да бъдат допускани само руски спортисти, преминали през проверка, които са съгласни да участват под неутрален флаг.

Подписи са сложили представители на антидопинговите комитети на Белгия, Канада, Дания, Естония, Финландия, Франция, Ирландия, Япония, Хърватия, Холандия, Норвегия, Полша, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, ЮАР, Германия, САЩ и Австрия.

"Втората част на доклада на Макларън показа чудовищни доказателства за съществуването на системен проблем с допинга в Русия, който стои нерешен. Необходим е цял комплекс от реформи. Докато не видим някаква централизирана система за борба с това явление в Русия, то не можем да бъдем сигурни в чистотата на нито един руски спортист.

Пътната карта е ясна, но от страна на Русия засега няма никакво разкаяние, а пълно отрицание на проблема", коментира генералния директор на Асоциацията на националните антидопингови комитети Джоузеф дьо Пенсие.

Както е известно, над 100 руски атлети бяха спрени от участие на олимпиадата в Рио през 2016. На страната вече бяха отнети няколко големи международни състезания. Под сериозен въпрос вече е поставено участието на руснаците на зимните олимпийски игри в Пьончан.Copyright © 2014 zele.bg
Изработка на сайт от 3D Web Design

Горе Версия за PC