Znews.bg

Switch to desktop Register Login

Бракониерски банди избиват с ток рибата в Дунав

 916.jpg

Бракониерски банди избиват с ток рибата в Дунав. Влизат с бързи лодки в реката, слагат въдици за заблуда, че ловят с тях, а всъщност пускат уредите във водата при определен волтаж. След няколко минути рибата се парализира и изплува на повърхността, а бракониерите обират по-едрата, разказват рибари пред "Телеграф".

По думите им нарушителите са българи и румънци. С настъпването на маловодието на Дунав за тях настъпва истинска жътва. Снабдяването в уреди за риболов с ток не е проблем, защото те се предлагат свободно в интернет на цена около 200-400 лева, макар че са забранени със закон. Този унищожителен риболов се прилага масово от няколко години по целия българо-румънски участък на Дунав – от Силистра до устието на река Тимок. Бракониерите спрели да избиват рибата с бомби, защото така вдигали много шум и започнали да се снабдяват с електрически устройства.

Живарниците тази година са празни, никога не е имало толкова малко риба, жалват се въдичари. Ситуацията в момента е повече от тревожна.

Copyright © 2014 zele.bg
Изработка на сайт от 3D Web Design

Горе Версия за PC