Znews.bg

Switch to desktop Register Login

Антимафиотите си купиха електромобили

abdb1305c41c0273f16cd0a15a3eb5b4.jpg Главна дирекция за борба с организираната престъпност може да се похвали с електромобили в своя гараж. Дирекцията финализира обществена поръчка за закупуване на 40 нови автомобила, като два от тях са с електрически двигател – VW E-Golf.

Прави впечатление, че за разлика от други служби, които избират определен модел от дадена марка, то ГДБОП са постигнали сериозна диверсификация на новия си автопарк, в който ще има повече от десет различни марки автомобили и разнообразие в моделите.

От документацията се разбира, че в най-скоро време антимафиотите ще разполагат с джипове и SUV-ве, като: Range Rover, Audi Q7, Infiniti Q30, Honda Cr V, Mazda Cx 5, Hyundai Tucson, Suzuki Vitara.

Останалите леки автомобили, които са избрани за нуждите на антимафиотите са от различни марки, като: Шкода, КИА, Рено, Форд, Тойота, Пежо. Общата стойност на отпуснатите средства за закупуването на новите превозни средства възлиза на над 2,75 млн. лв. без ДДС, но част от сумата по проект "Подобряване мобилността на ГДБОП за ефективно разследване на организираната престъпност" засега остава неусвоена, тъй като по някой от обособените позиции не се е стигнало до избор на доставчик.

Източник:Фрогнюз Антимафиотите си купиха електромобили

Copyright © 2014 zele.bg
Изработка на сайт от 3D Web Design

Горе Версия за PC