Znews.bg

Switch to desktop Register Login

134 пожари са гасени днес в страната

2b6fcc9401f3f10993d6aba9c7567317.jpg 

134 пожари са гасени днес в страната. Това обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на брифинг на кризисния щаб край Стара Кресна, предаде репортер на Агенция „Фокус". Около 600 човека са участвали до сега в операциите по гасенето на пожарите.

Във връзка с пожара в Кресненското дефиле, който гори вече трети ден министърът обясни, че на терен са били 42 пожарни автомобила, както и друга техника. Освен служители от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" в борбата с огъня са участвали екипи на полицията, жандармерията, Югозападното държавно предприятие, Регионална дирекция по горите, Аварийно-спасително звено на Столична община, служители на природните паркове „Рила" и „Пирин", както и 85 военнослужещи от Българската армия, основно от бригадите в София и Благоевград. „Двата вертолета, които много ни помогнаха, са направили до сега 160 захода.

През тези дени са изхвърлени около 340 тона вода", каза още Радев. По думите му в гасенето на пожара са се включили 40 доброволци, повечето от които са местни, но има и такива от София, Пловдив и други населени места. „Тук са от Българския Червен кръст – благодарим им за храната", каза още министър Радев. Той добави, че Спешната помощ, изцяло под ръководството на областния управител Бисер Михайлов, е предоставила два автомобила, като за радост до този момент не се е наложило да оказват помощ.

Copyright © 2014 zele.bg
Изработка на сайт от 3D Web Design

Горе Версия за PC